Покривала конструкции

Класическа технология. Общото между различните модели е движението на отделните модули по релси, монтирани по дължината на басейна. Модулите се събират телескопично един в друг. Техният брой и размери зависи от големината на площта за покриване.


 Релсите и конструкцията на тези покривала за плувни басейни са изработени от алуминий. Предлагат се в няколко основни цвята, но е възможна и поръчката  им в цвят по RAL.  Поликарбонатните плоскости, които се използват са : 8мм двуслойна  плоскост с въздушен буфер (double wall PC) или  4мм плътна плоскост (transparent PC). Формата и дизайна на покривалата са разнообразни, но най- полезно е да ги обобщим в следните три групи: 

  • Ниски и средно ниски сводести покривала- басейнът може да се ползва и при затворено положение на покривалото. Влизането става през странична врата на крайния и най- висок модул. При тях е възможна комбинацията с  модул от висок тип , за да се получи зона за подход, където може да се ходи в изправено положение. 
  • Високи, дъговидни покривала, със или без скосения на стените- те позволяват  да се ходи около басейна. Влизането е възможно  през плъзгащи се врати  и от двата края на покривалото. 
  • Ниски и плоски покривала- басейна се ползва само когато е напълно открит.  Те  предпазват басейна във времето на неблагоприятни метеорологически условия и през хладните нощи. Друга важна функция е да направят басейна недостъпен за малки деца  без придружител. Басейна и пространството около него стават наистина безопасни за малки  деца. 

 

Виж още...

Фиксираните конструкции с множество отваряеми части са наистина добро решение за всеки басейн. Съчетават функционалност, елегантен дизайн и лесна употреба.


Покривалата за басейн Galaxy не се движат по релси. Солидната конструкция е с изключителен дизайн, който би се вписал във всяка една градина. Покривалото се отваря и от двете страни посредством плъзгащи се секции. Така имате изцяло отворена пергола над басейна, няма прагове, релси и други препятствия. Отваряемите секции се плъзгат лесно и се скриват под арката на тавана. Всеки модул има защита от свободно падане, с цел безопастност. Гумени уплътнения и четки осигуряват плътно затваряне. Алуминиевите профили се предлагат в няколко основни цвята, но е възможна и поръчката им в цвят по RAL. За покривната арка се използва 10 мм двуслойна поликарбонатна плоскост с въздушен буфер (double wall PC), а за страничните отваряеми модули 4 мм плътна плоскост (transparent PC). Подхода към басейна е решен с плъзгащи се врати, които могат да се монтират и в двата края на покривната конструкция.
Виж още...

Моделите Orion и Orion5 са готови да отговорят и на най-претенциозните клиенти на плувни басейни. Модулно покривало, което не се движи по релси. Нима е възможно?


Всеки модул е снабден с по четири броя колела, които се движат по повърхността около басейна. Задвижвано от два ниско-волтови двигателя, работещи в синхрон, покривалото автоматично се отваря и затваря. Батерийте са вградени в корпуса на конструкцията, а фотоволтаични панели на покрива се грижат за техния заряд.
Под изключителния и опросторен дизайн се крие една солидна конструкция. Алуминиевите профили могат да се поръчат в два основни цвята- бял и антрацит. За покрива се използва 10 мм двуслойна поликарбонатна плоскост с въздушен буфер (double wall PC), а за страничните стени 4 мм плътна плоскост (transparent PC). Подхода е решен , като на първия, най-висок модул е монтирана врата тип хармоника.
Виж още...

Horizont....... усигурете си спокойствие!

Aquacomet....... технологичното решение!

Orion.......наистина Ви глези!